Kövess minket!
  
     

Mit érdemes tudni a szakápolók munkájáról?

Mit érdemes tudni a szakápolók munkájáról?
2014, június 4.

A szakápolók kórházakban, egészségügyi intézményekben, szanatóriumokban betegápolással foglalkoznak. Munkájuk során egészségügyi és gondozási feladatokat egyaránt ellátnak.

Állami, önkormányzati vagy akár magán intézmények különböző osztályain gyógykezelt betegek ellátása a szakápolók feladata, emellett azonban a betegszállításban is gyakran részt vesznek a szakmabeliek. Feladataik közé tartozik továbbá, hogy a betegek számára ápolási tervet készítenek, miközben figyelik az állapotukat. Feljegyzik, ha valamelyik betegnél változás lép fel, asszisztálnak a különböző orvosi vizsgálatoknál, valamint az orvosi viziteken is részt kell venniük.

A szakápolók egyszerűbb vizsgálatokkal foglalkoznak, mint például vérnyomást és hőmérsékletet mérnek, pulzust számolnak, vért vesznek, injekciókat adnak be a betegek számára. A szakápolók számára kiemelten fontos a figyelem, mert ha hibáznak, az akár emberek életébe is kerülhet.

Ha szeret emberekkel foglalkozni, szívesen segít másokon, akkor Önből tökéletes szakápoló válhat.

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
betegápolás1
Az otthoni betegápolás nehézségei

Az otthoni betegápolás rendkívül nehéz feladat, hiszen folyamatos figyelmet és készenlétet igényelhet a beteg állapotának súlyosságától függően. Az otthoni betegápolás...

Close