Kövess minket!
  
     

Házi gondozás

Házi gondozás
2014, június 4.

A házi gondozás a kórházi gondozással és betegellátással szemben kezd egyre inkább előtérbe kerülni. Ez több folyamatnak köszönhető:

  • az egészségügyi támogatások korlátozása
  • a kórházi színvonal csökkenése
  • az elöregedő társadalom miatti kiadások fokozódása és a bevételek csökkenése
  • házi gondozással foglalkozó szakemberek számának növekedése, költségek csökkenése

Házi gondozási képzésen folytatott tanulmányai és gyakorlati ideje alatt megtapasztalja, hogy a házi gondozás sok értelemben jobb a betegnek, mint a kórházi ellátás. A betegnek jelentősen javul a közérzete az otthoni ismerős környezetnek és családja támogató jelenlétének köszönhetően, ugyanakkor utazás és egyéb problémás kérdések nem nehezítik a gyógyulás folyamatát. Természetesen vannak olyan esetek, amikor szükséges a kórházi ellátás, azonban a házi gondozási képzésen résztvevők elsajátítják a legfontosabb ismereteket, hogy kevésbé súlyos esetekben biztosítani tudják a beteg jó állapotát és közérzetét saját otthonában.

A házi gondozás ma már egyre szélesebb körben elérhető, keresett foglalkozás, így ha érdeklődik a szakma iránt, érdemes szakirányú képzést választania.

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
szociális ápoló1
Hol helyezkedhet el szociális ápolóként?

A szociális ápoló dolgozhat gyermek és felnőtt gondozási területen, szociális intézményben vagy otthoni környezetben. Munkáját zárt helyen, szobában végzi, általában...

Close