Kövess minket!
  
     

A szociális gondozó feladata

A szociális gondozó feladata
2014, június 4.

A szociális gondozó olyan speciális ismeretekkel rendelkező személy, aki szociális intézményekben vagy a betegek otthonában nyújt segítséget beteg vagy idős emberek számára, akik nem képesek önállóan ellátni magukat.

A szociális gondozó képes a különböző korosztályba tartozó betegeket is ellátni, dolgozhat idősekkel és gyermekekkel is, így értenie kell neveléshez, oktatáshoz, lelki és testi egészség ápolásához.

Ezen feladatok elvégzéséhez rutin és elhivatottság szükséges, illetve a testi vagy szellemi fogyatékossággal élő személyek ápolásához további speciális ismeretek elsajátítása és készségek megléte is elengedhetetlen. A szociális gondozók nem csupán fizikai, hanem lelki támogatást is nyújtanak ápoltjaik számára, ennek értelmében a mentális egészség is rendkívül fontos a szakmabeliek esetében.

Az ápolók team-ekben végzik munkájukat, felsőfokú végzettséggel rendelkező felettesük irányítása mellett. A munkavégzés részét képezi az orvosok és ápolók támogatása is.

A szociális gondozók számára fontos, hogy ismereteiket naprakészen tartsák, és rendszeresen továbbképzéseken vegyenek részt.

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
szociális ápoló2
Házi gondozás

A házi gondozás a kórházi gondozással és betegellátással szemben kezd egyre inkább előtérbe kerülni. Ez több folyamatnak köszönhető: az egészségügyi...

Close