Kövess minket!
  
     

A Neurofeedback eljárással szabályozható az agyi működés!

A Neurofeedback eljárással szabályozható az agyi működés!
2020, február 28.

Agyunk különleges és rejtélyes szerv, még a legnagyobb tudósokat is ámulatba ejti, hiszen kihasználtsága még ma is kérdéses. Számtalan elmélet kering az agyunkról, és egyesek a mai napig azt állítják, hogy annak csupán 10%-át használjuk ki. Bár egy másik csoport ezt az állítást cáfolja, abban mindenki egyetért, hogy agyunk működése döntően meghatározza életünket, viselkedésünket és kihatással van akár az egészségünkre is.

neurofeedback módszer pont ezt a területet tanulmányozza és a legmodernebb technikáknak köszönhetően annak szabályozását tűzte ki céljául. A neurofeedbackvagy más néven EEG-biofeedback a problémás agyműködést képes tartósan javítani azáltal, hogy célirányosan kezeli a szükséges területet. A neurofeedback előnye, hogy teljesen fájdalommentes és gyógyszermentes megoldás. Magát a módszert még a NASA fejlesztette ki az 1960-as években kimondottan űrhajósok és pilóták számára, hogy agyuk hatékonyabban működhessen.

Az EEG-biofeedback készülékkel megfigyelhetjük agyunk reakcióit

neurofeedback segítségével tanulmányozhatjuk agyi működésünket és megállapíthatjuk, hogy mikor jönnek elő a nemkívánatos agyhullámok. A folyamatok felismerésével nagy hatékonysággal leszünk képesek kontrollálni a szervezetünkben zajló élettani folyamatokat is. Köszönhetően a neurofeedback módszernek olyan problémákat tudunk sikeresen kezelni, mint a szorongás, a depresszió, a figyelemhiány, a viselkedési zavar, a migrén vagy az alvászavar. A módszert nem csak felnőtteknek, hanem gyerekeknek is ajánlják a szakértők, hiszen a tréning segítségével javítható a hiperaktivitás, a koncentrációs készség és megoldást jelent a mentális problémákra is.

neurofeedback technológia már Magyarországon is elérhető és egyre több élsportoló és üzletember veszi igénybe, hogy testileg és szellemileg is magasabb szintet érhessenek el. A módszerről bővebb felvilágosítást találunk az www.agyiaktivitas.hu weboldalon, de kérhetünk személyes tanácsadást és tájékoztatást is Balanyi Attila stresszkezelőtől a +36-20/945-94-92-es telefonszámon vagy az info@agyiaktivitas.hu e-mail címen.

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
szociális gondozó2
A szociális gondozó tevékenysége

A szociális gondozó tevékenységét két csoportra oszthatjuk, melyek a gondozói, ápolási feladatok ellátása, valamint a gondoskodási tevékenységek. A kettő közti...

Close